Meer mogelijk maken voor mensen met verstandelijke beperking

Heeft u een goed idee? Voor een nieuwe activiteit, een nieuwe technologie, een nieuw hulpmiddel of voor wetenschappelijk onderzoek? En draagt dit idee bij aan het welzijn van mensen met een verstandelijke beperking? Dan komt u misschien in aanmerking voor subsidie.

Stichting SPZ ondersteunt initiatieven die vernieuwend zijn en waar zoveel mogelijk mensen met een verstandelijke beperking iets aan hebben. Dat doen we van harte, volgens onze protestants-christelijke en humanitaire waarden.
Samen is er veel mogelijk!

Opening Pier de Boer-brug in Amsterdam

Op vrijdag 16 september vanaf 16.00 uur is een feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van de onthulling van de Pier de Boer brug aan het Oranje-Vrijstaat plein 2 in Amsterdam.

Op verzoek van het bestuur van Stichting SPZ heeft het gemeentebestuur van Amsterdam besloten om de naam van Pier de Boer te verbinden aan een brug. Dit vanwege het feit dat hij 100 jaar geleden werd aangesteld als de eerste “nazorg ambtenaar” voor mensen met een verstandelijke beperking in Amsterdam.

De opening zal geschieden door wethouder mevrouw S. Rijxman en mevrouw E. Jongerius (directeur LFB en bestuurslid SPZ).

U bent van harte welkom!

Inspiratie tot inclusief besturen

Ervaringsdeskundigheid is een thema dat in de zorg voor mensen met een beperking op een toenemende belangstelling kan rekenen. Organisaties proberen ervaringsdeskundigheid op een of andere wijze te betrekken bij het ontwikkelen van beleid, bij innovatie etc. Ook wordt er meer aandacht besteed aan de vormgeving van de medezeggenschap van bewoners en spelen opgeleide ervaringsdeskundigen daar vaak een belangrijke rol in. Lees hier het volledige bericht.

Download hier de publicatie van SPZ en DSIN.

 

Het thema van de Pier de Boer-prijs 2023 – Coach van de Toekomst

Voor de Pier de Boer prijs 2023 zijn wij op zoek naar projecten en samenwerkingen die vernieuwing brengen in cliëntondersteuning. Met de keuze voor de titel: ”Coach van de Toekomst” willen we aangeven dat we zoeken naar nieuwe manieren van ondersteuning voor mensen met een verstandelijke beperking. Lees meer

Stichting Phusis uit Assen winnaar Pier de Boer‐prijs 2021

De Pier de Boer-prijs 2021 is op 30 september 2021 uitgereikt aan het beste project dat meedoen door leren en werken mogelijk maakt voor mensen met een verstandelijke beperking. Voor de prijs waren drie projecten genomineerd. De winnaar van de prijs is het project LET PHUSIS WORK; maak werk van je dromen! Stichting Phusis uit Assen heeft een geldbedrag van €30.000,– en een kunstwerk ontvangen. De genomineerden Matz Carwash en het Schreuder College ontvingen ieder €10.000,–.  Lees hier het juryrapport.