Home » Pier de Boer-prijs 2019: de prijsuitreiking

Pier de Boer-prijs 2019: de prijsuitreiking

Op 26 september 2019 heeft SPZ de Pier de Boer-prijs 2019 uitgereikt. Aan het beste project dat technologische innovaties met en voor mensen met een verstandelijke beperking centraal heeft staan. Tijdens deze bijeenkomst heeft de winnaar van 2017 laten zien hoe zij met de prijs hun project afgelopen jaren hebben verder gebracht, en hebben de drie genomineerden van de Pier de Boer-prijs 2019 hun projecten gepresenteerd. De winnaar van 2019: VraagApp van LFB en 3 Times Impact.

 

 

Winnaar Pier de Boer-prijs 2019: VraagApp 

Met de VraagApp van de LFB en 3 Times Impact krijgen mensen met een licht verstandelijke beperking snel antwoord van vrijwilligers op hun alledaagse vragen.

Met het prijzengeld gaan LFB en 3 Times Impact aan de slag met de app om mogelijk te maken dat mensen met een verstandelijke beperking niet alleen vragen, maar ook zelf antwoorden kunnen gaan geven in de VraagApp. De eenvoud van het idee en de wijze waarop dat is geïmplementeerd, ziet de jury als een goed voorbeeld hoe technologie ingezet kan worden om het welzijn van mensen met een verstandelijke beperking te vergroten: hoe de wereld met behulp van technologie begrijpelijker kan worden in plaats van ingewikkelder.

 

Eervolle vermeldingen Pier de Boer-prijs 2019

  • KIT, Knappe Instructie bij Tandenpoetsen van Abrona

De Knappe Instructie bij Tandenpoetsen (oftewel K.I.T.) van Abrona levert een oplossing waarmee het tandenpoetsen leuk en gemakkelijk wordt. K.I.T levert een eenvoudig gebit dat je op je spiegel kunt plakken en dat via visuele ondersteuning (lampjes) het resultaat van tandenpoetsen laat zien. Zo kunnen mensen met een verstandelijke beperking zo lang mogelijk zelf hun gebit verzorgen

  • MediaJungle van ASVZ  en Reik/Alliade

Het project MediaJungle van ASVZ en Reik/Alliade is een bordspel in combinatie met een (web)applicatie waarmee de spelers aan de hand van filmpjes, doe- en discussieopdrachten in gesprek gaan over media en mediawijsheid. Mensen met én zonder beperking spelen vanuit hun eigen achtergrond, kennis en interesse, waardoor je van en met elkaar kan leren en ontdekken